top of page

Vergoedingsmogelijkheden Coaching

De mate waarin (en óf) coaching wordt vergoed is situatieafhankelijk.

Hieronder heb ik een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

 

Heb je naar aanleiding hiervan nog een vraag? Neem dan contact op.

Vanuit werkgever of CAO
Coaching kan mogelijk worden vergoed door de werkgeven vanuit een ontwikkelbudget voor medewerkers. Coaching draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling en kan, net als bijvoorbeeld een inhoudelijke cursus of training, bijdragen aan jou professionaliteit.

Vraag je leidinggevende of een medewerker van HR naar de mogelijkheden.

Eventueel kunnen we in een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek concreet maken wat jij wilt bereiken met coaching en hoe dit bijdraagt aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een helder plan (en indien gewenst een offerte) ga je een gesprek met je leidinggevende goed voorbereid in.

 

Ben je aan het re-integreren?
Werkgevers kunnen mogelijk na overleg met de bedrijfsarts de kosten voor coaching vergoeden in het kader van Wet Verbetering Poortwachter. Neem contact op met je bedrijfsarts en/of werkgever om de mogelijkheden te onderzoeken. 

 


Belastingaftrek

Particulier:

De kosten voor coaching zijn aftrekbaar als scholingskosten, mits het doel ervan het verkrijgen van een (nieuwe) baan is. Hierbij geldt een drempel van €250. Informeer bij de belastingdienst voor de voorwaarden.
 

Zelfstandig ondernemer:

De kosten voor coaching zijn aftrekbaar als bedrijfskosten binnen de inkomstenbelasting. Informeer bij de belastingdienst voor de voorwaarden.

 

Zorgverzekering

Coaching behoort over het algemeen niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door je zorgverzekeraar. Er zijn echter uitzonderingen vanuit aanvullende verzekeringen waarbij er wel een vergoeding uitgekeerd voor coaching. Neem contact op met je zorgverzekering om te achterhalen of dit voor jouw verzekering geldt. 

UWV – PGB

In sommige gevallen kan coaching worden vergoed vanuit het PGB of door uitkeringsinstantie UWV (bevorderen van re-integratie). Vraag bij je contactpersoon en/of instantie naar de mogelijkheden.

bottom of page